AVKV

Psychosociale begeleiding bij aandoeningen van de alvleesklier

Sinds december 2017 ben ik, via de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werken; de LVPW, verbonden met de  Alvleeskliervereniging; de AVKV.

Deze samenwerking maakt het mogelijk om elkaars kennis te delen en te gebruiken ten behoeve van patiënten met een alvleesklieraandoening. Alvleesklieraandoeningen hebben namelijk grote en soms zelfs invaliderende gevolgen voor zowel het privéleven als de werksituatie.

Ik maak deel uit van de groep therapeuten die ieder jaar bijgeschoold wordt op het gebied van de lichamelijke en psychosociale gevolgen van acute alvleesklierontsteking (acute pancreatitis), chronische alvleesklierontsteking (chronisch pancreatitis) en alvleesklierkanker (pancreascarcinoom). Hierdoor kan ik alvleesklierpatiënten en hun naasten begeleiding bieden bij de invloed van de ziekte op hun dagelijks leven.

Als jij, je partner, kind of familie behoefte heeft aan ondersteuning, kun je via het secretariaat 075 – 6700492 – tijdens kantooruren, informeren naar een psychosociaal begeleider in je woonomgeving. Of door te mailen naar avkv@lvpw.nl met vermelding van je naam, woonplaats en telefoonnummer. De coördinator van de LVPW zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen en je doorverwijzen.

Tijdens de begeleiding zullen we kijken waar je vragen liggen, bijvoorbeeld:

  • Hoe kun je omgaan met deze pijnlijke aandoening?
  • Wat kom je tegen, nu je leven er zo anders uitziet?
  • Hoe ga je om met je omgeving?