Over mij

Na een bijzondere weg ben ik waar ik nu ben. En daar ben ik erg blij mee. Ik ben Philippine Walhof-Schopman, 59 jaar en geboren in Amsterdam. Ik heb in verschillende steden gewoond maar hier hoor ik thuis. Ik woon in Nieuw West met mijn man, twee dochters en onze hond.

In juni 2017 heb ik de opleiding tot Transpersoonlijk therapeut bij Spectrum afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik enorm veel geleerd over contact maken en contact hebben. Ik ben onverwacht door processen heengegaan, waarvan ik dacht dat ik die al achter de rug had. Ik had zelf al redelijk wat therapeutische ervaring opgedaan binnen de GGZ. Maar wat heb ik bij Spectrum veel geleerd over contact maken met mezelf en anderen, nemen wat er is en daar zonder oordeel naar kijken. Wat heilzaam en wat nodig. Ik heb bijvoorbeeld gemerkt hoe het lichaam signalen geeft van psychische pijn. Ons lijft vertelt het hele verhaal. Die taal leren verstaan en daar naar luisteren heeft me veel herstel gebracht. Mocht je meer over mijn verhaal willen weten, dan wil ik je tijdens een kennismakingsgesprek daar de gelegenheid voor geven.

Naast mijn praktijk Well in Amsterdam, werk ik drie dagen per week als ambulant begeleider bij Professionals in NAH. Vanuit deze plek ondersteun ik mensen en hun netwerk die te maken hebben met niet aangeboren hersenletsel. Ik bezoek hen thuis, en dat zie ik als een voorrecht. 

Via de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werken; de LVPW, ben ik verbonden met de  Alvleeskliervereniging: de AVKV. Deze samenwerking is tot stand gekomen om gerichte hulp te bieden wanneer je te maken krijgt met aandoeningen van de alvleesklier. Natuurlijk volg ik hiervoor de nodige bijscholing, zodat mijn kennis actueel blijft. Meer informatie hierover kun je vinden onder de tab AVKV op deze site.

Relevante recente opleidingen:

  • EMDR, bij BIVT (practioner i.o. 2019)
  • Diverse trainingen/cursussen/congressen t.b.v. mijn werk als ambulant begeleider van mensen met niet aangeboren hersenletsel, o.a.: Neuroanatomie hersenen, Parkinson, Leven met verlies en rouw, Suicidepreventie, Beroepsdilemma's en ethische regels, Systhemisch kijken en werken, NPO (neuro psychologisch onderzoek) lezen en begrijpen, Oplossingsgerichte therapie, Professionals in NAH (2017 - heden)
  • Verbonden aan het netwerk van Spectrum en vandaaruit trainingen t.b.v. christelijk hulpverlenen; o.a. Geloof in het ervaringsgericht werken en Hechting: de sublieme vorm van terugkerenTrainingen m.b.t. begeleiding van mensen met Alvleesklieraandoeningen (AVKV), LVPW (2018 - 2019)
  • PSBK; psychosociale basiskennis, Stichting Hoger Onderwijs Nederland, bij Con Amore (2016 - 2017)
  • Christelijke ervaringsgerichte therapie, Spectrum Hattem (2013 - 2017)
  • Verbonden aan de Akergemeente en vandaaruit toerusting t.b.v. leiderschap, pastoraat en gebed